درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-02-08  |  2024-04-27  |  بروز شده در: 1403/02/08 - 08:01:4 FA | AR | PS | EN
تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن            صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان            خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا             اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند             تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان            سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان            پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس            خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد             مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد             آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان             با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم            افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان             دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل            آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان            وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است            






تاریخ نشر: 1396/05/29 - 08:58:0
تعداد بازدید: 1391
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

لانه نژادپرستی در كاخ سفید
لانه نژادپرستی در كاخ سفید

به نظر نمی‌رسد پیامدهای درگیری در شهر شارلوتزویل به این زودی‌ها تمام شود، به خصوص اینکه سخنان اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا موج جدیدی از جنجال سیاسی به پا کرده است.


سیدرحیم نعمتی

به نظر نمی‌رسد پیامدهای درگیری در شهر شارلوتزویل به این زودی‌ها تمام شود، به خصوص اینکه سخنان اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا موج جدیدی از جنجال سیاسی به پا کرده است. ترامپ بعد از آن درگیری و روز شنبه هر دو طرف درگیری از مخالفان نژادپرستی و گروه‌های نژادپرست را محکوم کرد که این کار او موجب واکنش تند سیاستمداران از هم‌حزبی‌های او در میان جمهوریخواهان و رقبای دموکرات شد. او در روز دوشنبه گروه‌های نژادپرست را (جانی و تبهکار) نامید و با سرزنش کردن اعمال این گروه‌ها سعی کرد جواب این سیاستمداران را داده باشد و میزان انتقاد و فشار آنها را کم کند، اما در کمتر از 24 ساعت بعد دوباره به موضع روز شنبه برگشت و گفت که (گروه‌های چپ) به همان اندازه نژادپرستان در حادثه شارلوتزویل مقصر هستند. اولین پیامد این حمایت ضمنی ترامپ از نژادپرست‌ها در شورای مشورتی اقتصادی کاخ سفید دیده شد که چهار تن از اعضای ارشد آن در اعتراض به ترامپ از آن استعفا کردند و ریچارد ترومکا، رهبر اصلی‌ترین اتحادیه کارگری امریکا در توضیح استعفای خود گفت: (ما نمی‌توانیم در شورای رئیس‌جمهوری باشیم که تروریسم و تعصب داخلی را تحمل می‌کند.)

راهپیمایی در منهتن نیویورک با شعار (نه به ترامپ، نه به کوکلاس کلان، نه به امریکایی فاشیست) و داغ شدن هشتگ استیضاح ترامپ در توئیتر کمترین پیامدهای دیگر موضوع بوده و حالا بحث به گروه‌های تروریستی در امریکا کشیده شده و کنگره هم به دنبال بررسی این گروه‌هاست. نشریه نیویورکر به پژوهشی استناد کرده که بنا بر آن قریب به 900 گروه‌ تروریستی در خاک امریکا فعال هستند و دست به نفرت‌پراکنی می‌زنند. نکته قابل توجه در این پژوهش مشابهت وضعیت فعلی امریکا با کشورهایی است که دچار جنگ داخلی شده‌اند و نظر کارشناسانی نقل شده که با تجربه چندین ساله خود در آن کشورها از وقوع جنگ داخلی در امریکا طی یک دهه آینده می‌گویند. در این بین 12 نماینده دموکرات در کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان از اعضای جمهوریخواه این کمیته درخواست تشکیل جلسه‌ای برای بررسی تروریسم داخلی کرده‌اند. این نمایندگان در نامه‌ای به رئیس و همکاران جمهوریخواه انگشت بر اظهارات ترامپ گذاشته‌اند که به نظر آنها، نسبت به محکومیت نژادپرست‌های امریکا کوتاهی کرده و به همین جهت هم درخواست ایستادگی کنگره مقابل (خشونت ایدئولوژیک) کرده‌اند.

در این بین، فراکسیون سیاهپوستان در کنگره هم خواستار برچیده شدن مجسمه‌ها و یادبودهای مربوط به دوران برده‌داری از محوطه کنگره شده‌اند و سدریک ریچموند، رئیس دموکرات فراکسیون، به شبکه خبری ‌ای‌بی‌سی‌نیوز گفته: (اگر همچنان به خائنانی که به منظور به زنجیر کشیدن امریکایی‌های آفریقایی‌تبار، علیه ایالات متحده جنگیده‌اند، احترام بگذاریم، نمی‌توانیم مشکل نژادی امریکا را حل کنیم.)

مجموعه این تحولات به خوبی نشان می‌دهد زخم کهنه نژادپرستی بار دیگر در این کشور سر باز کرده، اما به صورتی که تاکنون سابقه نداشته است. اگر این زخم قبلاً با خشونت‌های سازمان‌یافته پلیس دستگاه قضایی علیه سیاهپوستان نمود پیدا می‌کرد و باعث بروز اعتراض متقابل سیاهپوستان می‌شد، دست‌کم سیاستمداران رعایت ظواهر امر را می‌کردند و سعی می‌کردند تا خود را در صف واحدی از مخالفت با نژادپرستی قرار بدهند اما حالا ترامپ با خارج شدن از این صف نه تنها این عرف سیاسی را رعایت نمی‌کند بلکه با حمایت‌های ضمنی از نژادپرستی باعث طرح نگاه‌های عمیق‌تری به اصل مسئله شده است. به عبارت دیگر، سیاستمداران امریکا در ظاهر و با تشکیل یک صف واحد در مقابل نژادپرستی این اطمینان خاطر را به شهروندان امریکایی می‌دهند که می‌توانند روی تصمیم آنها برای مقابله با نژادپرستی و خشونت برخاسته از آن حساب کنند.

ترامپ با جانبداری از نژادپرستی این اطمینان خاطر را از بین برده و همین هم موجب بروز یک نگرانی جدی شده که چرا نژادپرستی در جامعه امریکایی آنقدر پیش‌رفته که حالا در کاخ سفید هم جایی برای خود دست و پا کرده است. نشریه نیویورکر این پرسش را از زبان تری مک‌آلیف، فرماندار ایالت ویرجینیا به این نحو مطرح می‌کند: (چطور به اینجا رسیدیم؟) پژوهش مورد نظر این مجله تنها بخش کوچکی از پاسخ به این مسئله است که از گستردگی و تنوع قابل توجه گروه‌های تروریستی در امریکا می‌گوید و بخش اصلی در بدنه اجتماعی و فرهنگ امریکایی است که نژادپرستی در آن لانه کرده است. به‌دلیل وجود این بخش اصلی است که هم بعد از گذشت بیش از دو قرن از لغو برده‌داری هنوز نمادهای آن حتی در کنگره این کشور پابرجا هستند و فراکسیون سیاه‌پوستان حالا سعی می‌کند با بهره‌برداری از فرصت موجود این نمادها را برچیند. معلوم نیست این فراکسیون تا چه اندازه در برچیدن نمادهای برده‌داری از کنگره موفق خواهد بود، اما نکته روشن مسیری است که نژادپرستی امریکایی در پیش گرفته و باعث بروز نگرانی‌های جدی بابت بروز جنگ داخلی در این کشور شده است.

 

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/8131


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آینده تاریک یا روشن؛ در انتظار اقتصاد افغانستان


آیا امریکا جنگ اوکراین را به طرف جنگ جهانی سوم هدایت می‌کند؟


آیا امریکا خواستار حذف قطر از میانجیگری است؟


پرونده احیای برجام روی میز بایدن


آیا حمله اسرائیل به ایران؛ پایان ماجراجویی است؟


ایران و اسرائیل را از جنگ بزرگ دور کنید


پرجمعیت‌ترین کشور دنیا در آستانه برگزاری طولانی‌ترین انتخابات


معیارهای دوگانه امریکا؛ از حمایت اوکراین تا سکوت در غزه


رسانه‌های اسرائیلی از خیانت اردن به جهان اسلام شگفت زده شدند


نیویارک تایمز:ایران بطور مستقیم با امریکا درگیر نمی شود


کمبود نیروی جنگی در ناتو برای مقابله با روسیه


آیا روابط ترکیه و رژیم اسراییل متوقف شد؟


تغییر جغرافیای جنگ در خاورمیانه؛ آیا نتانیاهو موفق شد؟


جنگ خونین و ویرانگر غزه وارد ششمین ماه شد


توافقنامه ترامپ امریکا را مجبور به خروج از افغانستان کرد


وضعیت غزه نشانگر بربریت ذاتی سرمایه‌داری جهانی است


آیا واقعاٌ ترامپ مصمم به خروج از ناتو است؟


روسیه در موضع برتر قرار دارد، پوتین به کم قانع نیست


آیا اروپا آمادگی ریاست جمهوری مجدد ترامپ را دارد؟


دیدار های بلینکن با سران کشورهای عرب زمینه ساز صلح در غزه می شود؟


کشور های غربی برای اعمال تحریم بر ایران اختلاف دارند


چین، بدون روسیه مذاکرات صلح اوکراین را تحریم می‌کنیم


آمادگی روسیه برای جنگ با ناتو


آیا امریکا توان منزوی کردن حکومت طالبان را ندارد؟


ضرورت بازتعریف روابط ایران و پاکستان در دولت جدید





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه این کشور

تثبیت روابط امریکا چین با رویکرد «مثبت و سازنده» واشنگتن

صدور حکم بازداشت محمودخان اچکزی از سوی یک دادگاه پاکستان

خواست حامد کرزی از دو مقام اتحادیه اروپا

اردوغان؛ نتنیاهو را قصاب غزه و مثل هیتلر خواند

تمدید کارت‌های پی‌او‌آر مهاجران افغان در پاکستان

سفر معاون وزیر خارجه‌ی امریکا برای گفتگو درباره‌ی افغانستان به قطر و پاکستان

پاسخ اسرائیل به پیشنهاد آتش‌بس حماس

خیز رئال مادرید برای فتح لالیگا با پیروزی مقابل سویه داد

مالیزیا در زمینه امنیت سایبری با افغانستان اعلام همکاری کرد

آغاز نشست سه‌جانبه میان حکومت طالبان، ترکمنستان و قزاقستان

با شکست عراق، نیمی از راه جام جهانی را طی کردیم

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

دیدار ملا یعقوب با هینت مالیزیایی در کابل

آزادی ۶۳ زندانی افغان از زندان پاکستان

وضعیت غزه بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است

پولیس ترکیه بیش از هزار پناهجوی اغلب افغان و پاکستانی را بازداشت کرد

سه کشور گروه هفت تحریم‌های جدید علیه ایران اعلام کردند

سفرهای متعدد هیئت‌های سیاسی به کابل نشان‌دهنده‌ پذیرفته شدن حکومت طالبان است

پیروزی پُر گول منچسترسیتی مقابل برایتون

در صورت مصادره دارایی‌ها؛ سطح روابط خود با واشنگتن را کاهش می دهیم

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به مردم افغانستان

تبدیل شدن افغانستان به گورستان امیدهای دختران

مسدود شدن شاهراه هرات - بادغیس از اثر سیلاب ها

هشدار از احتمال بارندگی‌های شدید و سیلاب در ۳۴ ولایت کشور


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.